Zomer van 2023

En toen was de zomer alweer voorbij. Het regent, de eerste blaadjes vallen. Ik kijk terug in mijn schetsboeken en beleef Italië opnieuw. Vastgezogen in het moment dat ik tekende. Op een mega-camping bij de Adriatische kust, aan het Idro-meer tussen de bergen. Twee uitersten. Maar allebei fijn. Ik kon tekenen! En dat maakt me blij. Beleef een klein stukje van de zomer van 2023 met mij mee…

Op dit privé-strand van de camping, maakte ik gebruik van het ritme van de parasols en de strandbedjes. De badgasten die aan het relaxen waren. En de zonnige kleuren. De achtergrond van het oranje papier, de Posca’s en het krijt. Ik daagde mezelf uit met meerdere materialen. 

Het kleine haventje aan het strand met de topjes van de masten die achter de parasols vandaan komen. Lezende mensen op hun strandbedje. Een leuk beeld om te tekenen. Vanonder mijn eigen parasol gluurde ik erop los.Mensen in beweging

Mensen in beweging

De spartelende kindjes, opblaas eenhoorns, sups en windsurfers. Er was zoveel beweging op dit prachtige bergmeer. De moeder met haar kind was beweeglijk, maar kwam steeds weer terug in dezelfde houding. Hetzelfde gold voor het jongetje (mijn zoontje) met de zwembandjes. De tekening maakte ik met Posca stiften en fineliners. 

Het Italiaanse landschap

Het uitzicht van ons huis aan het meer. De kleur van de bergen was ieder moment van de dag anders. Zo mooi om te zien. Het meer knalgroen, de bergen blauw. 

Van de was tot aan de patio

De mobile home op de mega-camping. Omdat ik even niet goed wist wat te tekenen, koos ik voor meerdere tekeningen in thumbnails. Zo werd de zwemkleding die hing te drogen opeens interessant; en de patio waar we ‘s middags lekker borrelden een mooie herinnering. Een klein beeldverhaal.

Some More Cool Projects