Portretjes van de bruidsgasten!

Of ik ook portretten van de bruidsgasten kan maken? Maar natuurlijk! Een aantal maanden geleden kreeg ik dit verzoek in mijn inbox. Een idee dat ik al langer had om te gaan doen, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. En eens moet de eerste keer zijn: dus ja, ik kom graag portrettekenen op deze bruiloft bij Strandclub Naturel in Scheveningen. Dat is toch te leuk! Afgelopen zaterdag was het dan zover.

Als ik aankom staat ongeveer tachtig man de liefde te vieren met een lekker glas bubbels in de hand. Suzanne en Jonathan zijn net getrouwd. Met de voetjes in het zand, uitkijkend over het strand en een stralende zon. Wat een mooie dag! Ik zet mijn spullen klaar voor mijn allereerste live portrettekenen-sessie op het strand. 

Op gepersonaliseerd papier

Al snel schuiven de eerste gasten bij mij aan. Omdat het voor velen toch een beetje ‘awkward’ is om getekend te worden, stel ik ze gerust dat ze gewoon door kunnen blijven praten als ze mij maar af en toe aankijken. Een mooi moment ook om even te ‘ontsnappen’ aan de drukte van het feestgedruis. Koppels, vrienden of vriendinnen, of mensen alleen; iedereen schuift bij me aan. Al snel heb ik een mooie waslijn hangen met de pentekeningen van de gasten.

Of ik ook portretten van de bruidsgasten kan maken? Maar natuurlijk! Een aantal maanden geleden kreeg ik dit verzoek in mijn inbox. Een idee dat ik al langer had om te gaan doen, maar er tot nu toe nog niet van was gekomen. En eens moet de eerste keer zijn: dus ja, ik kom graag portrettekenen op deze bruiloft bij Strandclub Naturel in Scheveningen. Dat is toch te leuk! Afgelopen zaterdag was het dan zover.

Na iedere tekening maak ik een foto van mijn modellen, zodat ik weet wat voor kleur jurk, oorbellen of overhemd ze dragen. Op een later moment voeg ik kleur toe. Terwijl ik nog meer gasten teken, komen steeds meer mensen even kijken naar de waslijn hoe ze uiteindelijk op het papier staan. Het bruidspaar boekt me spontaan nog anderhalf uur bij omdat het enthousiasme om getekend te worden, groot blijkt! Nou, of dat niet een mooi compliment is! 

Trouwkaart en meer…

Wist je dat ik voor deze bruiloft ook een illustratie maakte voor de trouwkaart? De bruid was zelf ook creatief, en ontwierp de kaart daarom verder helemaal zelf, en ze gebruikte de illustratie ook voor hun menukaart. Zo leuk! Wil jij dit ook? Ook voor het ontwerp kun je me inschakelen.

Menukaart met illustratie

Some More Cool Projects