Het ideale cadeau voor een promovendus

Een tijdje terug was ik aanwezig bij de verdediging van een proefschrift; in het prachtige auditorium van de universiteit Leiden. Het behalen van een doctoraat, is een bijzondere gebeurtenis en een hele prestatie. En vaak is de vraag dan ook: wat geef je de kersverse promovendus? 

Het is niet per se gebruikelijk om cadeaus te geven aan de pHd’er; een een bos bloemen, goede fles wijn of een (vul)pen met inscriptie, kan een goede optie zijn. Maar wil je echt iets persoonlijks geven? Overweeg dan om een live tekenaar uit te nodigen.  

Onopvallend achterin de zaal

Om een goed beeld te hebben en de promovendus niet af te leiden, zit ik helemaal achterin de zaal. Zo heb ik een goed uitzicht op de oppositie, de verdediger en het publiek. De mensen in de tekening zijn belangrijk, maar ook de prachtige zaal die zoveel sfeer ademt.

Ik begin met tekenen zodra iedereen zit. Meteen in pen. Want veel tijd is er niet. Na driekwartier is de verdediging ten einde. Iedereen staat op en verlaat de zaal. De jury gaat in beraad. Ik teken nog even door. Als de borrel begint, voeg ik nog wat kleur toe met aquarel. Ik pak het cadeau nog even netjes in. En klaar is het om te geven!

Een live tekenaar op een promotie: drie goede redenen

  • Je geeft een blijvende herinnering aan dit bijzondere moment. 
  • Het cadeau is vervaardigd tijdens het promoveren in het bijzijn van de gasten en kan direct na afloop gegeven worden. 
  • En tot slot is het natuurlijk een mooi gebaar om te geven als gezamenlijk cadeau.
Promotie in de universiteit Leiden

Some More Cool Projects