Weer een feestje om te tekenen! De Pen van Fem was als live tekenaar uitgenodigd op een bruiloft. Met twee prachtige bruidskinderen om het stel heen, het was een mooi plaatje om vast te leggen.

Ik was lekker op tijd en kon de sfeer van de trouwlocatie in me opnemen. Ook kon ik alvast een beetje ‘intekenen’, zoals ik dat noem. Restaurant Kroast in Amersfoort bleek een mooi pand aan het water om te tekenen. Vanaf een afstandje zag ik de eerste gasten al binnendruppelen. Tijd om terug te gaan en wat mooie momenten te vangen. Terwijl de gasten al lekker aan het borrelen zijn, teken ik in een paar snelle lijnen de stijlvol geklede mensen. De sfeer is goed, de bloemen zijn mooi en het is een prachtige zomerdag. Het water van de aquarel droogt snel, dus het is flink doorwerken.

Live tekenen op bruiloft

Dan is het moment daar. De muziek start, het bruidspaar wordt feestelijk onthaald en de ceremonie begint. Ik kies een plek aan de zijkant waar ik het bruidspaar met hun kroost zo goed mogelijk kan zien. Het moet in een keer raak. De inkt vloeit. Mijn pen volgt de lijnen van wat ik met mijn oog zie. De stoere rode pumps van de bruid, het hippe pak van de bruidegom; het guitige ventje met de knokige knieën in zijn korte broek, en het meisje met het vrolijke vlechtje. Ik kijk en teken. Het wordt een mooie impressie van dat moment.

Mystery guest

Ook de trouwambtenaar maakt onderdeel van het plaatje. En natuurlijk de fleurige veldbloemen om de tekening nog wat extra kleur te geven. Ik zie het bruidspaar kijken. Iedereen kennen ze, behalve mij. Op uitnodiging van de familie van de bruidegom, ben ik de ‘mysterie guest’. Als de ceremonie voorbij is, leg ik nog de laatste hand aan de tekeningen. Alle zes de tekeningen stop ik in de meegebrachte map. Als het bruidspaar de tekeningen straks bij het diner krijgt, ben ik al lang weg. Super spannend natuurlijk wat ze ervan zullen vinden. Aan de foto te zien is het stel in ieder geval super blij en verrast. Wat een eer om deze dag te mogen vastleggen! 

Some More Cool Projects